Jump to content

Origin UI MOD


Recommended Posts

I hope this isn't stepping on anyone's toes, but I love this mod so much I just couldn't play without it. So I've tweaked it to get it working for A15 b88, if anyone is interested.

 

https://www.dropbox.com/s/1xpmqvgf0nnbmc9/Origin%20A15.zip?dl=0

 

edit: lol, and now I just saw b94 has been released. A quick test shows that it still seems to work for b94

download link just keeps giving me an error at the dropbox download page.

Link to post
Share on other sites
it's technically only in the unstable beta, dunno if it's possible/worthwhile for you to make it for such things.

It is since usually when a stable version comes out, I have everything pretty much ready and tested.

 

------------

 

Anyhow, as promised, I've updated the mod and it works with the latest A15 experimental: CLICKY for DL

 

Sadly, the bug related to map window is still around so coordinates are disabled still by default...

Link to post
Share on other sites

 

Sadly, the bug related to map window is still around so coordinates are disabled still by default...

 

What kind of bug?

 

EDIT: red it on the first page, did not encounter that problem on my mod, displaying coordinates in left top corner without problems, even with markers. What exactly happens ?

Edited by Devidian (see edit history)
Link to post
Share on other sites
Awesome, thanks for the update.

 

Also, the temp is shown twice. The bottom left on the coloured bars and top left with the day/time stuff.

 

Different temps. The top one is the world temperature. The bottom one is your core temperature.

Link to post
Share on other sites
What kind of bug?

 

EDIT: red it on the first page, did not encounter that problem on my mod, displaying coordinates in left top corner without problems, even with markers. What exactly happens ?

 

How to "find it":

Add a waypoint or two and remember their locations on the screen when you open the map (position the cursor over one for example). Then open the game menu with ESC. Now, if you mouseover a location where a waypoint lies in the screen, an unexpected error will pop every time to the console.

 

I know this isn't really a gamebreaking bug and most players can live with it or won't ever come across it (like you), but I still prefer to keep coordinates disabled to avoid confusion.

Link to post
Share on other sites

Ok ill try that later on my mod :)

 

EDIT: tried it, cant confirm, anything working, no console errors on my side.

 

Maybe you can try my implementation to fix yours?

 

in styles.xml

   <style name="oxui.invisible">
       <style_entry name="pos" value="0,-0"/>
       <style_entry name="height" value="0"/>
       <style_entry name="width" value="0"/>
       <style_entry name="color" value="0,0,0,0"/>
   </style>

 

in windows.xml

   <window name="oxuiExperimental" anchor="LeftTop">
       <rect controller="MapArea">
           <sprite name="playerIcon"                style="oxui.invisible"/>
           <sprite name="bedrollIcon"            style="oxui.invisible"/>
           <sprite name="cursorIcon"                style="oxui.invisible"/>
           <sprite name="waypointIcon"            style="oxui.invisible"/>
           <label depth="2" name="playerPos" pos="10,-3" width="200" height="26" text="110 S" font_size="26" color="222,206,163" justify="left" effect="outline"/>
           <label name="bedrollPos"                style="oxui.invisible"/>
           <label name="cursorPos"                    style="oxui.invisible"/>
           <label name="waypointDistance"    style="oxui.invisible"/>                
           <panel name="mapView" style="oxui.invisible" pos="-1900,0">
               <texture name="mapViewTexture" style="oxui.invisible" material="Materials/Transparent Colored" />                
               <panel name="clippingPanel" style="oxui.invisible"/>
           </panel>
       </rect>
   </window>

 

xui.xml

       <window_group name="compass">
           <window name="windowCompass" />
           <window name="oxuiExperimental" />
       </window_group>

 

 

just rename the window/styles to fit yours

Edited by Devidian (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Mmm, I tried your way (it's rather handy to for hiding stuff in general btw), but sadly no go.

 

Screenshot:

wp_bug.jpg

 

As you can see, the "TEST WP" is a location for the wp in the screen even if the map window is closed.

 

Red Eagle actually has left a bug report concerning this bug, but apparently it hasn't been fixed yet...

Link to post
Share on other sites
Mmm, I tried your way (it's rather handy to for hiding stuff in general btw), but sadly no go.

 

Screenshot:

wp_bug.jpg

 

As you can see, the "TEST WP" is a location for the wp in the screen even if the map window is closed.

 

Red Eagle actually has left a bug report concerning this bug, but apparently it hasn't been fixed yet...

 

Ok i see, i didnt get it, added several wp on my map, never hit any with my mouse on esc screen, maybe im just lucky :D EDIT: tried it again, got it too now - searched for anything that can be used for visible="[ONLY_WHEN_NOT_ESC_MENU]" but didnt see anything yet.

Edited by Devidian (see edit history)
Link to post
Share on other sites
Been watching the temps the last couple of days, both stay the same.

 

You are actually right. It seems Pimps have messed them up too as both default Map and Players stats windows are actually showing coretemp so while moving stuff, I just autopiloted the same mistake to my temps. Reuploaded the rar with fix, thanks for reporting!

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

The only change that was made to the windows.xml is below. Make this change and you should be good to go.

 

<window name="windowVehicleStorage" width="228" height="262" depth="5" anchor="CenterTop" panel="Right" backgroundcolor="[black]">
	<panel name="header" height="43" depth="1" backgroundspritename="ui_game_panel_header">
		[color="#FF0000"]<sprite depth="1" name="windowIcon" style="icon32px" pos="4,-5" sprite="ui_game_symbol_loot_sack"/>[/color]
		<label style="header.name" text="MINIBIKE STORAGE" text_key="xuiMinibikeStorage" />
	</panel>

 

was changed to

 

<window name="windowVehicleStorage" width="228" height="262" depth="5" anchor="CenterTop" panel="Right" backgroundcolor="[black]">
	<panel name="header" height="43" depth="1" backgroundspritename="ui_game_panel_header">
		[color="#FF0000"]<button depth="3" name="btnSort" style="icon32px, press, hover" pivot="center" pos="21,-21" sprite="ui_game_symbol_loot_sack" tooltip_key="lblSortContainer" sound="[paging_click]" />[/color]
		<label style="header.name" text="MINIBIKE STORAGE" text_key="xuiMinibikeStorage" />
	</panel>

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

So I've tried about 5-6 UI mods over the past week and I can now say that this one comes closest to what I'm looking for. I love the simplistic, minimalist yet useful overall feel and the bottom left info display fits so naturally that it looks as if it's just part of the default UI.

 

EDIT: I figured out my issues so l have removed any reference to said issues and have left only the praise above.

 

Thank you for your hard work.

Edited by BioFringe (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...