Jump to content
SylenThunder

Unable to Connect to Server

Recommended Posts

This issue is completely got me stumped.

 

I've wiped the server client and clean installed. (Even wiped the OS) I've completely nuked the client on my system.  Other people can connect to the server without a problem. Heck, I used to be able to connect to the server without a problem. I've tried completely nuking all of my player data from the server as well, yet I'm still unable to connect.

 

Client log

https://pastebin.com/raw/a1fea5Xh

 

Server log

https://pastebin.com/raw/WzfrmDKn

You can see where I am initiating a connection to the server starting at line 651.

 

2020-10-15T14:33:43 1754.790 INF NET: LiteNetLib: Connect from: 192.168.1.214:53466
2020-10-15T14:33:43 1754.800 INF Started thread NCS_Reader_2_0
2020-10-15T14:33:43 1754.800 INF Started thread NCS_Writer_2_0
2020-10-15T14:33:43 1754.810 INF Started thread NCS_Reader_2_1
2020-10-15T14:33:43 1754.810 INF Started thread NCS_Writer_2_1
2020-10-15T14:33:43 1754.810 INF [NET] PlayerConnected EntityID=-1, PlayerID='', OwnerID='', PlayerName=''
2020-10-15T14:33:43 1754.813 INF NPCID.Write
2020-10-15T14:33:43 1754.852 INF NET: LiteNetLib: Client disconnect from: 192.168.1.214:53466 (RemoteConnectionClose)
2020-10-15T14:33:43 1754.852 INF [NET] PlayerDisconnected EntityID=-1, PlayerID='', OwnerID='', PlayerName=''
2020-10-15T14:33:43 1754.852 INF Disconnected player not found in client list...
2020-10-15T14:33:43 1754.879 INF Player disconnected: EntityID=-1, PlayerID='', OwnerID='', PlayerName=''
2020-10-15T14:33:43 1754.880 INF [EAC] FreeUser: EntityID=-1, PlayerID='', OwnerID='', PlayerName=''

It just repeats this anywhere from five to twelve times and then I get a "Connection Failed" error in my client.

 

If I use a different user account, I can log in just fine. Which leads me to believe it's something on the server side with my character that is messed up, however deleting my character data has had zero effect.

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minutes ago, SylenThunder said:

2020-10-15T14:33:43 1754.852 INF Disconnected player not found in client list...

Is there a whitelist maybe that you're not on?

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, Beelzybub said:

Is there a whitelist maybe that you're not on?

No whitelist on the servers. I've double-checked my blacklist as well. :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you try to log in with the bad user account from a different computer, does it still fail? If so, that would be confirmation

of your suspicion that it's a server side issue.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/16/2020 at 1:10 AM, Beelzybub said:

If you try to log in with the bad user account from a different computer, does it still fail? If so, that would be confirmation

of your suspicion that it's a server side issue.

I can't believe I didn't try this. I'm sitting here literally surrounded by systems. Tested from my laptop and the min-spec testing machine and was able to connect without an issue.  Problem then lies in my PC, so I'll have some fun with that. 

I'm way past due for re-installing Windows.

 

 

UPDATE: Scratch that.  Apparently I can connect to one server, but not the other three. After further testing I was able to connect to that same server on my primary PC. On the others when I attempt a connection using the Steam Connect link, it shows that the server is not responding, and when I try to direct connect using local IP it works. Not sure what is causing this one Steam account to be blocked now. It just gets stranger the more I get into it.

Edited by SylenThunder (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boy you're like me when it comes to issues: either don't have issues or have the weirdest issue imaginable lol. I'm still contemplating; this doesn't make any sense, but since this is one of those issues, perhaps your router just doesn't like the address it assigned your system? Perhaps clear all the cache/table/etc. out and maybe reinstall Steam/your network adapter. Just simple and quick things before reinstalling Windows.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm starting to think it's some oddity on the Linux box causing the issue.  

 

We have four 7 Days servers, and one Minecraft server on this machine. Server has four network adapters.

 

Setup is as follows.

Server Adapter Server Ports Forwarded range  
7 Days 1 eno1 26910-26918 26900-26924  
7 Days 2 eno2 26930-26938 26925-26949  
7 Days 3 eno3 26950-26958 26950-26974  
7 Days 4 eno4 26980-26988 26975-26999  
Minecraft eno4 26990-26995 26975-26999  

Now I used to be able to connect to everything.  Now I can only connect to 7 Days 1, and Minecraft. This has been happening for quite some time now. At one point in the past all of the servers were on eno1, but I still had the issue then. I had hoped that separating things would help, but it's had no effect on it.

 

Now I'm starting to have problems with sites like BattleMetrics, GameTracker, or 7daystodieservers.com reaching the ports, yet the servers are available to play on, can be interacted with on all ports, and have no issues with the web maps or CSMM connections. And it's only the 7 Days servers having that issue. Minecraft is fine. An even further oddity is that as of about half an hour ago, suddenly BattleMetrics can see Servers 1 and 4, but 2 and 3 are not accessible by it. The other sites still cannot see any of the 7 Days servers, but have no issues with Minecraft.

 

This is a recently clean install of Linux too, so I'm pretty baffled on what the issue is at this point.

 

Edited by SylenThunder (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you trace activity with something like Wireshark (on both client and server) to see where things are going off the tracks?

Is each game in it's own vm?

6 hours ago, SylenThunder said:

7 Days 2 eno2 26930-26928 26925-26949

I assume you mean 26938?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also noticed the 26930 - 26928 that Beelzybub mentioned and was also wondering about the forwarding range of 7 Days To Die 4 and Minecraft server being the same. Would that make any difference?

Also even though you have the port forwarding of your four 7 Days servers set, isn't port 26900 you have for minecraft the default port for 7 Days? Would that screw anything up? Server settings are mysterious to me so I am asking them as if it was something I needed to know for myself :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh sheesh, even more port errors in that table. I must have been crosseyed or something.  Fixed it now. Minecraft was on 26990-26995.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was tinkering some more.  Noticed this in the log...

 

2020-10-19T22:11:07 17.906 INF Connect by IP
2020-10-19T22:11:07 17.910 INF Connecting to server 192.168.1.143:26950...
2020-10-19T22:11:07 17.911 INF [NET] Disabling protocol: SteamNetworking
2020-10-19T22:11:07 17.912 INF Exited thread ServerBrowserListUpdater
2020-10-19T22:11:07 17.913 INF NET: LiteNetLib trying to connect to: 192.168.1.143:26950
Curl error 7: Failed to connect to config.uca.cloud.unity3d.com port 443: Timed out
2020-10-19T22:15:15 29.237 INF Connect by IP
2020-10-19T22:15:15 29.241 INF Connecting to server 68.41.178.221:26950...
2020-10-19T22:15:15 29.243 INF [NET] Disabling protocol: SteamNetworking
2020-10-19T22:15:15 29.244 INF NET: LiteNetLib trying to connect to: 68.41.178.221:26950
2020-10-19T22:15:15 29.246 INF Exited thread ServerBrowserListUpdater
2020-10-19T22:15:21 34.884 INF NET: LiteNetLib: Connection failed: ConnectionFailed
2020-10-19T22:15:21 34.884 ERR [NET] Connection to server failed: Connection Failed
2020-10-19T22:15:24 37.879 INF Started thread ServerBrowserListUpdater
Curl error 7: Failed to connect to cdp.cloud.unity3d.com port 443: Timed out

The first one is using the internal IP, and the second is using the external IP. 

 

Was talking with Yuri in the official Discord because they were seeing a similar issue. They disabled LiteNetLib, and then the person was able to connect. Unfortunately, it made no difference in my case.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What happens if you try to connect to internal and external address port 443 per browser or curl on the command line? You should be able to use traceroute as well to find out if some connection is not possible and whether it stops at the router or your local server

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, SylenThunder said:

The first one is using the internal IP, and the second is using the external IP.

They can't use the same IP, because they are running on the same port. So maybe that one using the local address is a fallback?

Or what did you mean by "the first one" and "the second one".

 

The question is, how does the server determine what his public IP is?

Maybe there is a limitation in that "retrive public IP" backend, not allowing multiple servers from the same IP?

 

Also i'm not sure how these steam urls work. I guess if you are using a steam link, the connection is established over internet, even if both computers are in the same LAN. If you input the LAN-IP manually, the connection is of course local only. So both approaches are probably not comparable.

 

Why are you using 4 NICs? How are they configured? Does each server use the correct nic? Does every NIC obtain their correct IP address?

Portforwardings in the router are correct, not only the ports for each running 7d2d server but also for the ip of every nic AND port of whatever server runs on what interface?

 

Your table above also shows wierd organization of ports. So you do use port ranges of 20 starting of with 26910 for every server but configured forwardings in ranges of 25 starting from 26900? Maybe you should do this equally to prevent mistakes...

And why even different ports if they are on different network interfaces (not just interfaces but also even real adapters) anyway?

 

Do the servers perhaps use UPNP, and that may cause troubles if there is more than one server in one network?

Edited by Liesel Weppen (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...