Jump to content

Motion Sensor Troubles


Sjustus548

Recommended Posts

So we logged on to our server today to find that the motion sensor that controls the door to our base doesn't detect us anymore unless we are in a vehicle.  It's worked fine for the past 100 days or so but today it will only open the door if we drive up in a vehicle.  Nothing has been changed that we can tell.  It worked yesterday just fine but today it doesn't work anymore.  

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, meganoth said:

If this is a bug report, wrong section. If you want to know a fix for your game, it is likely that removing the sensor and re-installing would fix it if the bug is coming from the sensor and not some terrain/visibility bug.

 

Not a bug report.  More wondering if someone had this type of problem or had a solution.  We took down the motion sensor and put it back up and we were still having problems.  Crafted a new sensor and put it up and it still was having problems.  Took down the entire electrical setup at our base and put it back up but still was acting up.  We ended up removing the sensor and putting up a switch setup instead.  I'm going to get on and try to tinker with it some more to see if I can get it working again.  We kept our map from 19.0 to 19.1 and have been having quite a few problems with the electrical systems since so I'm guessing that is the problem.

Link to comment
Share on other sites

it should have passed away since you crafted a new sensor. I also had few glitches with sensors not turning on my blade traps when zeds approaching after loading a savegame, but it was a few .xx away, maybe it is already fixed also notices weir behaviour of electric fences wiring, sometimes after you load a game it changes connection to posts from top to down, some times there is not electricity running through the network so had to rewire the whole base)))

Link to comment
Share on other sites

One thing to keep in mind is that the server refreshes its state at a rate of 20FPS, it is sort of the internal clock. If your horde night or other events make the game slower than these 20FPS on the server, strange things can happen. Items can enter strange states they never leave again.

 

It is often hard to judge if some random failure is from such an underrun or really is a hidden bug.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...