Jump to content
KennyBMallNinja

Graphic Glitch on A19

Recommended Posts

I saw this during the A19 experimental but did not get a screen shot. I had a recent quest at the Working Stiff store and when I went to go in through the garden section there was a weird marbling effect around the walls and overtop the shelves. I also saw something similar during the experimental but with the Dumping Coal location. There it was the shed that takes you to the main loot was completely enclosed in this weird marbling that kind of looked like when wood items collaspe but rather than triangular they were squared off. I will log into the stable game and see if it is still there(Due to the glitch I died when zombies walked through the weird marble looking blocks surprising me.). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah this is a quite annoying bug and entirely unsure why it happen or what even causes it, no real proper reproduction case for it :(

Not even sure that when you start a game one time and it happen that after a total restart of the 7dtd client it will happen again or not but i can have a look as i had this happen myself just now.

Restart of entire client fixed issue for me, attached a screenshot from another 7DTD player who showed the issue in discord.

1.png

Edited by thomb
restart of client solved it but ofc doesn't solve the problem itself when it occurs (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, thomb said:

Yeah this is a quite annoying bug and entirely unsure why it happen or what even causes it, no real proper reproduction case for it :(

Not even sure that when you start a game one time and it happen that after a total restart of the 7dtd client it will happen again or not but i can have a look as i had this happen myself just now.

Restart of entire client fixed issue for me, attached a screenshot from another 7DTD player who showed the issue in discord.

1.png

Yeah once the client restarts the issue clears up. I went to get my screenshot and it was gone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am getting the same thing, after playing for some time this starts to happen.. Windows and doors start to have a blue or green skin over the opening that you can walk through. Ramps that should be angular suddenly start sprouting greenish marble blocks that aren't really there. Also seen camp fires that were on concrete seem to 'sink' into the ground a bit...  I tried changing video settings to full and to medium with little impact.  Full restart clears it up.  Only been happening for last few days...

 

1769749407_Rampandphantomblocksonsides.thumb.JPG.7c18dec4aca1a6e799d68409d5c92a28.JPGCampfires.thumb.JPG.78d1bb069bcce7044e08a7c85e26ebf9.JPG93206287_shouldbeacementramp.thumb.JPG.a324962143601e70e81630aa1e8014d6.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

You guys may want to read through this thread:

 

 

It is about the same issue and has a couple of fixes.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get the marble block effect, and the green tent effect, and the metal panel box around doors, kitchen sinks in windows, every time I log on now.  There are also ghost skins of an original house that I knocked down, but the walls are paper thin. I can make it stop by typing pois in the command window (F1), but then the draw distance for the buildings shrink quite a bit, and have to get within a city block for them to render in again. But at least they render in without the phantom blocks. Doesn't matter what graphics settings I use.  This is the stable 19.1 version. Single player. GeForce GTX 1070 Ti.   This is the only game it happens in.

Edited by SweetHart53 (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same happened to me in A17 from time to time, but guess it was bound to my 2Gb graphics card in my MacBook. As soon as I got the one with 4Gb that glitch was no more.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A19 is the worst for this marble block issue .. happens on all maps in time, if you play long enough at it. I normally restart a game several time while playing to fix it and I'm running a GTX 1080 with 64 hard Ram .. it a game issue more than anything. Because it happens just as much on Vanilla buildings as it does on Custom POI's.

Edited by gpcstargate (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...